Projekta mērķi:
- Izmantot dabiskus, sezonālus un vietējos produktus pārtikā.
- Nelietderīgi pārtikas produkti netiek izmesti, bet izmantojami atkārtoti.
- Samazināt dažādu iepakojumu izmantošanu, lai mazinātu atkritumu daudzumu.
Projekts piedāvā gūt pieredzi dabas vidē, pievēršot uzmanību cilvēka un dabas mijiedarbībai, organizējot pasākumu nakts tumšajā laikā, veicinot emociju un izpratnes attīstību, kas veicina vides saudzēšanu un paradumu maiņu.
"Slow food" meistarklase ietvaros piedāvā paraugnodarbību, kurā izmanto vietējus, sezonālus produktus, veicinot pārtikas resursu taupību un izpratni par vides ietekmi.
Izglītojot ar praktisku darbību vides saudzēšanā mācīt dalībniekus izmantot pārtikas resursus efektīvi, samazinot izmešanas un radītās emisijas un parādot praktiskus veidus, kā katrs var ietekmēt vides aizsardzību un personīgās finanses, izvairoties no pārtikas atkritumu rašanās.
Projekta kopējās izmaksas 800,00 EURO